fbpx

FAQ - Er hypoxisk terapi evidens-baseret behandling?

Hypoxisk terapi er en helt ny måde at tænke smertelindring, heling og genoptræning på. Kroppen har en række evner til markant at forbedring sit helingspotentiale, som ikke bliver benyttet, og vi vi kan se, at vi kan aktivere dette ved hypoxisk terapi.

Kroppen har en lang række dokumenterede evner til at frigive molekyler som respons på stress, der skal bruges til fx heling eller til at fjerne inflammation (irritationstilstande). Der findes meget videnskabelig litteratur, der beskriver hvordan kroppen reagerer på hypoxisk terapi. Herunder hvilke molekyler der frigives i kroppen, som potentielt kan bruges til at helbrede eller lindre forskellige sygdomme.

Selvom de tråde vi har samlet for at skabe hypoxisk terapi som behandlingsform alle er baseret på videnskabelig litteratur og herunder vores egne studier, så er en hypoxisk terapi på nuværende tidspunkt at betragte som en alternativ behandlingsform. Vi ved, fra vores egne og andres videnskabelige studier, hvilke molekyler der tænkes at spille en rolle i behandlingen og vi har erfaret på vores patienter, at det oftest har udtalt positive effekter på smerter og funktion. Men rent videnskabeligt befinder hypoxisk terapi sig i denne tidlige fase på et evidensniveau i den lave ende af skalaen. Det ønsker vi naturligvis at ændre, og det er blandt andet derfor vi indsamler spørgeskema-information fra alle vores patienter.