Nervesmerter

Nervesmerter er smerter der skyldes enten sygdom eller skade i det sensoriske nervesystem. Nervesmerter er ofte langvarige (kroniske) og mange oplever at det er svært at finde en effektiv behandlingsform.

De kan skyldes sygdom eller skade på selve nerverne (nervefibre eller nerverødder), hjerne eller rygmarv.

Nervesmerterne kan opleves som sviende, brændende, stikkende eller jagende (som elektriske stød).

Disse smerter kaldes neuropatiske eller nervesmerter. De er hyppigere hvis man har sukkersyge, helvedesild, dårligt blodomløb, efter blodprop eller blødning i hjernen, diskusprolaps, efter amputation (i form af   fantomsmerter) eller efter ​anden operation.

Nervesmerter kan også forekomme selvom man ikke har sygdom eller været udsat for en skade. Der sker en ændring i den måde hjernen registrerer smerter på. Man kalder det ”central sensibilisering” hvilket betyder øget følsomhed i hjernen og rygmarvens nerveceller.

Nervesystemet reagerer dermed hurtigere og har svært ved at skelne mellem de impulser der kommer. Disse smerter kan kaldes sensibiliseringstilstande og kan forekomme ved f.eks. fibromyalgi eller som følger af piskesmæld (Whiplash Associated Disorder, WAD), vulvodyni m.fl.

Stærkstrømsskader

Har man været udsat for stærkstrømsskade kan man pga. af skader i nervesystemet udvikle kroniske smerter. Smerterne adskiller sig fra de klassiske nervesmerter, men kan behandles på samme måde.

På SANA behandles nervesmerter individuelt baseret på intensitet, varighed og forkomst af andre sygdomme. Vores læge vil efter en samtale sammensætte et relevant behandlingsprogram.

Et typisk forløb vil indledes med 5-6 behandlinger, efterfulgt af nogle få behandlinger ved behov for at vedligeholde effekten.

Lad os hjælpe dig med
din problemstilling!

Skulle du have et spørgsmål omkring en bestilling, et smerte problem eller noget helt trejde så er vi altid klar på at hjælpe dig så godt vi kan!

Vi vender hurtigst muligt tilbage

Spørgsmål?