Højdetræning

Performance-forløb

Sana Hypoxi tilbyder individualiseret intensiv ’højdetræning’ til atleter – professionelle og amatører – og alle andre, som har et ønske om at optimere deres  ydeevne mest muligt.

Traditionel højdetræning tager typisk udgangspunkt i et ophold i moderat højde – 2000-3000 m.o.h. – over en periode på 3-4 uger. Mange atleter, fx cykelryttere og løbere, tager på højdetræning som et samlet hold, selvom det er dokumenteret, at tolerancen og evnen til at få et udbytte af højdetræningen er individuel på personniveau. Dette er i høj grad genetisk bestemt, og i mindre grad, hvor god form du er i.

Hos SANA udformer vi et individuelt og personligt højdetræningsforløb til lige netop din genetik og dit respons til højde. Det betyder, at vi har mulighed for at tilrettelægge et program som kan tilpasses din hverdag og træning i Danmark, samtidig med at du kan opnå din maksimale ydeevne på det ønskede tidspunkt.

Højdetræning hos SANA tilbyder vi på nuværende tidspunkt i vores klinikker i Egå ved Århus og i København. 

Højdetræning hos SANA består af sessioner, af ca. 1 times varighed, hvor du får et iltniveau i indåndingsluften som er betydeligt lavere end ved traditionel højdetræning i kortere intervaller, afbrudt af restitutionsperioder. Undersøgelser har vist, at denne form for højdetræning; Intermitterende Hypoxisk Terapi (IHT) giver et kraftigere respons i kroppen end traditionel højdetræning og det er også derfor man kan nøjes med kortere sessioner.

Effekterne af højdetræning (både IHT og traditionel højdetræning) er langt mere komplekse end kun øget hæmatokritværdi. Faktisk kan kun ca 20% af effekten fra højdetræning tilskrives netop dette, og det er især de resterende 80% vi påvirker hos SANA. En fuld videnskabelig beskrivelse kan findes her.

Som udgangspunkt anbefaler vi at starte højdetræningen med et basisforløb, bestående af 4 højdetræningssessioner (IHT) over en periode på ca. 2 uger, som vores erfaring viser, er det, der skal til for at de fleste oplever en mærkbar effekt. Herefter kan der suppleres med yderligere sessioner baseret på erfaringer og respons fra basisforløbet.  

Lad os hjælpe dig med
din problemstilling!

Skulle du have et spørgsmål omkring en bestilling, et smerte problem eller noget helt trejde så er vi altid klar på at hjælpe dig så godt vi kan!

Vi vender hurtigst muligt tilbage

Spørgsmål?