Bevægeapparatet

Smerter i bevægeapparatet er meget hyppig forekommende. Cirka 20% af befolkningen har langvarige smerter i bevægeapparatet. Smerter forekommer hyppigere, jo ældre man bliver. Smerterne vi ofte medføre nedsat livskvalitet, dårlig søvn, at man er hæmmet i sine aktiviteter, træthed og irritabilitet/frustration.

Smerter kan have mange årsager, og man groft inddele dem i følgende kategorier:

Overbelastningsskader

Smerter som ofte udløses af forkert brug eller bevægelse af kroppen. Det kan være du har lavet en uhensigtsmæssig bevægelse for mange gange, løftet noget tungt i en forkert stilling eller trænet for hårdt i forhold til hvad din krop kan holde til.

Smerter som ledsager anden sygdom (gigtlidelser)

Gigt og bindevævssygdomme kan medføre vævsbeskadigelse og betændelsesreaktion (inflammation) i muskler og led.

Er mange led eller regioner i kroppen kan det skyldes en inflammatorisk reumatisk gigtlidelse såsom leddegigt, rygsøjlegigt eller bindevævssygdom

Er der smerter i et eller få led, kan der være tale om slidgigt.

Nakke- og rygsmerter

Nakke og rygsmerter er en af de hyppigste smerteproblematikker i bevægeapparater. Der kan være mange årsager til smerterne fx discusprolaps, muskelspændinger, manglende bevægelighed i leddene pga. slidtage samt akutte overbelastninger.

Nervesmerter (neuropatiske smerter)

Nervesmerter er smerter der skyldes enten sygdom eller skade i det sensoriske nervesystem.

Nervesmerter er ofte langvarige (kroniske) og mange oplever at det er svært at finde en effektiv behandlingsform.

Uspecifikke smerter

Mange oplever smerter i bevægeapparatet uden at der er en tydelig årsag. Denne type smerter vil ofte være diffuse og smerten kan flytte sig mellem led eller muskelgrupper uden noget særligt mønster.

Lad os hjælpe dig med
din problemstilling!

Skulle du have et spørgsmål omkring en bestilling, et smerte problem eller noget helt trejde så er vi altid klar på at hjælpe dig så godt vi kan!

Vi vender hurtigst muligt tilbage

Spørgsmål?