Muskel- og ledsmerter

Smerte relateret til bevægeapperatet (muskler og led) kan ofte være forårsaget af mindre skader eller overbelastning, som medvirker til hævelse, nedsat bevægelighed og inflammation og med dette følger ofte smerter.

Vi har rigtig gode erfaringer med hypoxisk behandling af smerter i bevægeapparatet. Vores patienter med led-og muskelsmerter har indtil videre angivet op imod 40% smertereduktion efter blot 6 uger efter behandlingsopstart. Efter 6 måneder er denne smertereduktionen vedvarende eller yderligere reduceret med op imod 48%. 

Hypoxisk terapi er utrolig effektiv til at nedbringe inflammation og stimulere til vævsheling i det skadede område, og dermed reducere smerterne. Vi ser typisk signifikante forbedringer efter 4-6 behandlinger, afhængig af skadens omfang og varighed.

Eksempler på hvad vi behandler

Hvordan foregår behandlingen?

Hypoxi terapi er, i modsætning til mange andre behandlingsmuligheder, helt smertefri. Behandlingen kræver ingen fysisk bevægelse eller lokal behandling i det skadede område. Ofte finder vores patienter hypoxi behandlingen både behagelig og afslappende.

Hver patient behandles individuel i et behandlingsrum. Ofte er en af vores dygtige behandlere tilstede. Behandlingen foregår liggende på en briks, hvor du vil få påført en maske over næse og mund, hvor selve Hypoxi terapien foregår igennem.  Med masken på trækker du vejret helt almindeligt, imens en hypoxi-maskine tilfører dig den luft, du indånder undervejs. På intet tidspunkt er der tale om, at du ikke får luft eller ilt, og derfor vil du ej heller opleve åndenød eller iltmangel. Hypoxi-maskinen tilfører dig luft med lavere ilt end atmosfærisk luft, som således vil medføre et fald i blodets iltmætning.

De fleste af vores patienter slapper som regel af under behandlingen. Du kan tage høretelefoner med og lytte til musik eller en lydbog eller du kan tage dig en lille lur under behandlingen. Så længe du kan ligge stille, så står du selv for underholdningen, mens vi hjælper din krop med at arbejde for dig.

Læs mere om behandlingsforløb hvis du er nysgerrig på processen.

Vi behandler

Hvad kan Hypoxisk Terapi IKKE hjælp med?

Hypoxisk Terapi hjælper på heling efter operationer eller perioder med irritation af muskler og led. Du kan altså både bruge det inden en operation eller til den efterfølgende genoptræning for at accelerere processen.

Hypoxisk terapi vil ikke virke på smerter som udløses af skader som kræver kirurgisk behandling, eksempelvis:

  • Overrivning af sener eller ledbånd
  • Større bruskskader
  • Knoglebrud

 

Hvis du pludseligt er kommet alvorligt til skade eller mistænker du fejler noget alvorligt bør du konsultere din egen læge. SANA tilbyder ikke udredning af din større eller generelle lidelser.

Kilder

Erfaring

Casper Bindzus Foldager

Brian Elmengaard

Rasmus Stokholm

Lad os hjælpe dig med
din problemstilling!

Skulle du have et spørgsmål omkring en bestilling, et smerte problem eller noget helt trejde så er vi altid klar på at hjælpe dig så godt vi kan!

Vi vender hurtigst muligt tilbage

Spørgsmål?